Site icon yOyO Cafe

De obicei, mai gustos și mai sănătos: cum să gătești perfect hrișca verde

Hrișca neprăjită este mult mai sănătoasă decât hrișca maro și necesită o pregătire specială.

Cum să gătești hrișcă verde / colaj, foto ua.depositphotos.com

Hrișca verde este mult mai sănătoasă decât maro, dar mai puțin populară. Mulți ucraineni nu l-au încercat niciodată, așa că primul preparat se termină cu eșec – cerealele se lipesc și rămân tari în interior. O astfel de hrișcă este preparată diferit decât prăjită. Vă vom spune cum să gătiți hrișcă verde, astfel încât să fie sfărâmicioasă și gustoasă.

Cum să gătești hrișcă verde într-o oală

Hrișca verde este considerată mai sănătoasă decât hrișca maro, deoarece este cu greu supusă unui tratament termic. Aceasta înseamnă că reține mai mulți nutrienți și vitamine.

Bucătarul Evgeniy Klopotenko a sfătuit cu privire la prepararea terciului sănătos. Un expert culinar sfătuiește: înainte de gătit, hrișca verde ar trebui să fie apă pentru noapte. Pune cerealele într-un castron adânc și acoperim cu apă rece și lasă peste noapte.

Puneți hrișca înmuiată într-o strecurătoare și scurgeți lichidul. Fierbe apa intr-o oala pentru a pregati cerealele. Raportul dintre hrișcă și apă este de 1:2. Se pun boabele in apa clocotita si se lasa acoperite 30 de minute. Nu așa se gătește hrișca, dar el obosestereține mai mulți nutrienți. Cerealele finite sunt sfărâmicioase și gătite uniform.

Citește și:

Dacă vă întrebați cât timp să gătiți hrișcă verde fără înmuiereatunci 15 minute vor fi suficiente. Gătiți garnitura la foc mediu și opriți când terciul începe să fiarbă puternic. Nu uitați să clătiți hrișca de mai multe ori înainte de a o găti, altfel va fi lipicioasă.

Cum să gătești corect hrișcă verde într-un aragaz lent

Hrișca neprăjită este foarte gustoasă într-un cuptor lent. Clătiți cerealele de 3-4 ori înainte de a le găti. Puneți multivark într-un castron și umpleți cu apă într-un raport de 1:2. Gătiți timp de 30 de minute în modul „Trici”, „Hrișcă” sau „Orez”. După gătire, nu deschideți capacul, ci lăsați terciul să fiarbă încă 15 minute până este gata.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web yoyocafe.ro, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Exit mobile version