Brownie-uri de ciocolată adevărate în jumătate de oră: 2 rețete „leneșe” pentru un desert umed

O rețetă de brownie incredibil de simplă pe care o pot gestiona chiar și cofetarii începători.

Brownies de ciocolată – rețetă / foto ua.depositphotos.com

Brownie-ul de ciocolată a fost inventat în 1893 la cererea socialitei Bertha Palmer, care a comandat un desert special de la cofetarul ei. Pentru vizitatorii Târgului Mondial de la Chicago, acesta trebuia să fie potrivit pentru a fi mâncat ușor din farfurii. Acum prăjitura de ciocolată și brownies-urile sunt pregătite folosind tehnologie originală și rețete originale.

Brownie umed – reteta tartinata de ciocolata

Ingrediente:

  • unt de ciocolată-nuci – 400 g;
  • făină – 85 g;
  • ouă – 2 buc.

Brownie-ul de ciocolată conform acestei rețete este incredibil de simplu de preparat – trebuie doar să luați unt obișnuit de ciocolată-arahide, de orice fel, și să-l puneți într-un castron. Bateți 2 ouă și amestecați cu o furculiță. Apoi adăugați 4 linguri de făină în părți și frământați masa. Se pune aluatul finit intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor pentru 20-30 de minute la 180 de grade Celsius.

Reteta de brownie cu cacao

Ingrediente:

  • făină – 85 g;
  • ouă – 2 buc.;
  • cacao pudră – 45 g;
  • zahăr – 200 gr;
  • unt – 115 g;
  • sare – un praf.

Această rețetă de brownie este puțin mai complicată din cauza numărului de ingrediente, dar chiar și cofetarii începători care coac rareori o pot repeta.

Citește și:

Topiți untul și turnați-l într-un bol. Adăugați zahărul, amestecați cu telul, bateți ouăle, amestecați din nou. Se adauga un praf de sare, apoi faina cernuta si cacao. Amestecați aluatul și uitați-vă la consistență – ar trebui să devină ca o smântână groasă. Dacă se îngroașă brusc, îl puteți dilua cu lapte cald. Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt și se netezește. Coacem la cuptor pentru 10-20 de minute la 180 de grade Celsius. Puteți verifica starea de gătit cu o scobitoare – în original Brownie-ul ar trebui să rămână ușor umed, dar dacă nu vă place această textură, este bine să terminați coacerea cu o scobitoare până se usucă.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web yoyocafe.ro, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
yOyO Cafe