Un adevărat hit al toamnei: cel mai bun mod de a coace un dovleac la cuptor

Dovleacul prăjit este foarte gustos atât sub formă sărată, cât și dulce.

Dovleac copt la cuptor bucati, sarat si dulce/colaj, foto ua.depositphotos.com

Dovleacul copt la cuptor este foarte gustos și sănătos. Și această mâncare miroase a toamnă adevărată. Vă garantăm că și celor care nu sunt pasionați de dovleci le va plăcea această delicatesă. Și pregătirea sa este atât de ușoară încât oricine o poate face prima dată.

Publicăm două rețete de dovleac la cuptor – dulce și sărat. Ambele sunt delicioase și incredibil de sănătoase în felul lor.

Dovleac cu mere si miere la cuptor

Ingrediente:

  • dovleac – 500 g;
  • mere – 600 g;
  • stafide – 40 g;
  • nuci – 50 g;
  • miere – 3 mese. l.;
  • scorțișoară – 1 linguriță;
  • unt – 60 g.

Dovleacul copt la cuptor cu miere va avea un gust mai bun dacă folosești mere acre. Preîncălziți cuptorul la 180°. Curățați și îndepărtați dovleacul și tăiați-l în cuburi mari. Tăiați merele în bucăți egale. Înmuiați stafidele în apă clocotită timp de 10 minute.

Ungeți tava de copt cu unt. Adăugați dovleacul tocat, merele și stafidele. Stropiți cu miere și stropiți cu nuci. Adăugați scorțișoară dacă doriți. Se toarnă și restul de unt în tigaie. Dovleacul și mierea se coc la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute.

Dovleac la cuptor cu carne

Ingrediente:

  • carne de porc – 500 g;
  • dovleac – 500 g;
  • ceapa – 1 buc.;
  • usturoi – 2 catei;
  • ulei de floarea soarelui – 2 mese. l.;
  • cimbru, rozmarin dupa gust;
  • sare si piper dupa gust.

Preîncălziți cuptorul la 180°. Curățați și îndepărtați dovleacul și tăiați-l grosier. Clătiți carnea de porc și uscați-o cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta excesul de umiditate. Tăiați în bucăți mari. Tăiați ceapa (de preferință mov) în jumătate de rondele și usturoiul în felii subțiri.

Încinge uleiul într-o tigaie. Se pune carnea și se prăjește 5-7 minute la foc mic.

Puneți bucățile de dovleac, friptura de carne, ceapa și usturoiul într-o tavă rezistentă la căldură. Sare si piper dupa gust. Adaugă condimentele tale preferate – rozmarinul și cimbrul funcționează bine. Acoperiți tigaia cu un capac sau folie. Coaceți dovlecii cu carne la cuptor pentru 40 de minute la 180°.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web yoyocafe.ro, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
yOyO Cafe