În ce apă să punem carnea – rece sau fierbinte: secretul unui bulion perfect

Este destul de dificil să gătești un bulion curat, bogat și gustos dacă nu cunoști secretul principal.

Cum să gătești corect carnea – sfaturi / foto ua.depositphotos.com

Gospodinele ucrainene pregătesc adesea borș sau supe din bulion de carne. Desigur, fiecare are propria sa rețetă ideală unică. Dar multe gospodine nu știu în ce apă să gătească carnea ca să fie gustoasă.

În ce fel de apă să pun carnea pentru bulion?

Gătitul bulionului poate să nu fie cea mai ușoară sarcină. Consistența și culoarea bulionului, precum și gustul cărnii, depind în mare măsură de apă, mai exact de temperatura acesteia. Să aflăm cum să gătim corect carnea.

Dacă scopul tău este să gătești un bulion simplu, atunci cel mai bine este să pui carnea în apă rece la începutul gătitului. Cu o gătire mai lungă, carnea va fi bine gătită, iar bulionul va fi bogat și gustos.

În ce fel de apă să pun carnea pentru supă?

Prepararea bulionului ca bază de supă are propriile sale nuanțe, inclusiv temperatura apei folosite în preparate. În acest caz, apa rece nu va funcționa. Deci, în ce fel de apă ar trebui să gătiți carne pentru supă?

Cel mai bine este să puneți carnea în apă abia clocotită. Drept urmare, obțineți un bulion ușor, care este perfect pentru preparat.

Apropo, dacă nu știai în ce apă să pui carnea pentru a o face moale, atunci datorită apei calde își va păstra suculenta și nu va deveni niciodată tare.

Este posibil să gătești carne congelată?

Multe gospodine păstrează carnea congelată pentru a o păstra comestibilă cât mai mult timp posibil. Înainte de a găti carnea, se recomandă să o dezgheți mai întâi.

Dacă sări peste acest pas, bulionul va fi lipsit de gust, iar supa va avea pur și simplu gust de apă fierbinte cu un strop de condimente și legume. În plus, carnea congelată va trebui să fie gătită mai mult timp, iar ca urmare a prelucrării îndelungate, își va pierde proprietățile benefice și gustul.

Anterior, a scris cum se prepară sucul de roșii pentru iarnă.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web yoyocafe.ro, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
yOyO Cafe