Site icon yOyO Cafe

Cum să curățați cada de depunerile galbene: trei mijloace simple vă vor ajuta

Vă vom spune cum să curățați ieftin și rapid o cadă folosind remedii populare.

Cum să curățați o cadă de depuneri galbene / colaj, foto ua.depositphotos.com

În timp, orice cadă – fontă sau acril – va dezvolta un strat galben. Nu doar că strică aspectul, dar dacă nu îl cureți, se compactează și îl poți „roșca cu dinții”. Prin urmare, este mai bine să nu puneți conductele de apă în această stare, ci să le curățați în mod regulat. În plus, nu necesită „chimice” scumpe – vă vom spune cum să curățați cada acasă folosind mijloace improvizate.

Cum să curățați cada de placă și îngălbenire

Există mai multe moduri simple de a curăța petele galbene din cadă acasă:

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru căzi din fontă și metal. Deoarece bicarbonatul de sodiu este o substanță abrazivă, poate fi folosit pentru a curăța cu ușurință suprafața căzii. Dar din cauza abrazivității produsului, acesta nu poate fi folosit pentru căzile acrilice – îl va distruge.

Există o altă modalitate de a curăța cada în 5 minute și fără efort. Ajută să faceți față petelor în care soda este neputincioasă. Pentru a face acest lucru, amestecați 1 parte bicarbonat de sodiu și 2 părți peroxid, aplicați pe zona contaminată și lăsați timp de o jumătate de oră până la o oră. După acest timp, clătiți cu apă.

Această metodă de curățare este potrivită pentru căzile acrilice. Acidul nu este utilizat în formă pură, ci sub formă de soluție – 1 lingură. l acid + 1 pahar de apă. Apoi aplicați această soluție pe pată cu un burete și lăsați-o să acționeze timp de 15 minute. Apoi clătiți cu apă caldă.

Citește și:

Dacă metodele descrise mai sus nu ajută și nu știți ce altceva puteți face pentru a curăța baia de fontă de depunerile galbene, atunci în acest caz puteți folosi „artilerie” mai serioasă – înălbitor cu oxigen (sub formă de pulbere). Adăugați 1 lingură. l Pulberea trebuie dizolvată în 1 litru de apă caldă, aplicată pe zona contaminată, răspândită și lăsată timp de aproximativ o jumătate de oră. Apoi frecați din nou și clătiți cu apă – galbenul ar trebui să dispară.

Mai devreme v-am spus cum să curățați toaleta de o dungă galbenă – un truc al gospodinelor bune.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web yoyocafe.ro, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Exit mobile version