Ce trebuie să faceți pentru a vă păstra șosetele albe: sfaturi eficiente de la experți

Există câteva trucuri de viață pentru a vă menține șosetele în stare bună.

Lucrurile albe sunt de obicei cele mai contaminate / colaj, foto pixabay, ua.depositphotos.com

Șosetele albe noi arată bine, dar pot deveni gri în timp. Dar experții au găsit o modalitate de a păstra șosetele albe la fel de proaspete din magazin, scrie Real Simple.

Cum să previi petele pe șosete

Expertul în curățenie Becky Rapinchuk vă sfătuiește să păstrați podelele casei dumneavoastră curate. Aspirați și ștergeți podeaua în mod regulat pentru a îndepărta murdăria, a spus ea. Luați în considerare, de asemenea, implementarea unei reguli „fără pantofi” în casă pentru a minimiza cantitatea de murdărie lăsată în urmă, adaugă Rapinchuk.

Separați rufele

Chiar dacă speli un tricou negru sau blugi împreună cu șosete albe, rezultatul va fi dezamăgitor. Dacă spălați constant, hainele întunecate vor face șosetele să pară puțin gri și plictisitoare. Prin urmare, experții recomandă spălarea șosetelor cu alte articole albe pentru a nu absorbi culoarea.

Nu uita de papuci

Rapinchuk sfătuiește să porți papuci peste șosete. Acest lucru reduce la minimum contactul lor cu podeaua, reducând cantitatea de murdărie pe care o adună.

Cum să speli șosetele pentru a le menține albe

Expertul notează că atunci când spălați, pur și simplu întoarceți șosetele pe dos. De asemenea, le puteți înmuia în înălbitor cu oxigen.

„Albitorii cu oxigen sunt o alternativă la înălbitor care poate ajuta la îndepărtarea petelor fără efectele dure ale înălbitorului”, explică Rapinchuk.

Dacă șosetele dvs. au nevoie de o curățare profundă, aruncați-le într-o găleată cu apă fierbinte și înălbitor cu oxigen sau treceți-le prin ciclul de înmuiere în mașina de spălat la aceeași temperatură.

Expertul vă sfătuiește să încercați un mod de spălare cald sau fierbinte a șosetelor. Ciclurile de rece funcționează bine pentru articolele delicate, dar dacă într-adevăr trebuie să vă curățați hainele, dați apa la fierbinte, deoarece acest lucru va ajuta mașina de spălat să îndepărteze bacteriile și alți germeni din șosete, contribuind la reducerea murdăriei.

Citește și:

Ce altceva poți folosi pentru a îndepărta murdăria de pe șosetele albe?

Mai devreme, expertul în spălătorie Mark Walker a remarcat că cea mai bună modalitate de a restaura șosetele albe este adăugarea de bicarbonat de sodiu în mașina de spălat. Bicarbonatul de sodiu, în special, este alcalin și poate neutraliza petele acide de la grăsime, bacterii sau murdărie, descompunându-le și făcându-le mai ușor de curățat.

Henry Lee, specialist în același domeniu, sfătuiește folosirea sucului de lămâie la spălarea șosetelor albe. Acidul citric luminează materialul și îndepărtează petele.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web JazykovaKompetence.cz, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
yOyO Cafe