Ce nu poate fi conectat la un prelungitor: aceste dispozitive sunt strict interzise

Este important să știți de ce nu puteți utiliza un prelungitor pentru a conecta unele dispozitive.

Sfaturi despre ce echipamente nu trebuie conectate printr-un cablu prelungitor / foto ua.depositphotos.com

Cu toții folosim dispozitive și dispozitive diferite în fiecare zi în viața noastră de zi cu zi. Și în unele situații, trebuie să utilizați prelungitoare pentru comoditate. Cu toate acestea, acest lucru nu este activat în toate situațiile de pornire. În ce cazuri este interzisă folosirea unui cablu prelungitor, vă vom spune în material.

Ce dispozitive nu pot fi conectate cu un cablu prelungitor – nu faceți greșeli

În primul rând, este important să rețineți că toate prelungitoarele au limitări în funcționarea lor. Ele pot fi supraîncărcate, ceea ce poate duce la supraîncălzire, scurtcircuit sau chiar incendiu. Acest risc este deosebit de mare pentru modelele ieftine. Așadar, vom răspunde dacă este posibil să porniți frigiderul folosind un prelungitor și, de asemenea, vom oferi o listă cu alte echipamente care este interzisă să fie utilizate în acest mod. Poate fi împărțit în categorii:

  • În primul rând, acestea sunt aparate electrocasnice performante care se caracterizează printr-un nivel ridicat de consum de energie electrică. Întrebări frecvente, este posibil să vă alăturați frigider prin intermediul unui prelungitor – este strict interzis, deoarece funcționează continuu și se poate supraîncălzi în orice moment. Un alt aspect este dacă este posibilă conectarea cuptor cu microunde nici prin prelungitor – din cauza posibilei supraîncărcări a suportului. Să mergem mai departe: este posibil? maşină de spălat conectarea printr-un cablu prelungitor nu este din nou posibilă, deoarece consumă o cantitate enormă de energie atunci când modul de încălzire a apei este pornit, precum și maşină de spălat vase. Acest lucru poate cauza supraîncălzirea și deteriorarea dispozitivului. Întrebarea actuală este dacă este posibilă conectarea încălzitor are, de asemenea, feedback negativ prin cablul de prelungire. Se știe că „mănâncă” multă energie electrică, ceea ce poate provoca supraîncălzire și incendiu. Același lucru se poate spune despre sobe electrice. Filtru de cafea, ceainic și prăjitor de pâine De asemenea, nu este potrivit pentru conectarea printr-un cablu prelungitor.
  • Următoarea categorie include dispozitivele care au un curent mare de pornire care consumă multă energie electrică atunci când sunt pornite. Acesta este ideea aparate de aer conditionat, compresoare si sudoricare poate supraîncărca prelungitorul.
  • De asemenea, nu este recomandat să conectați dispozitive care sunt sensibile la stabilitatea sursei de alimentare, cum ar fi computer, TV și echipamente audio. Datorită fluctuațiilor de tensiune în timpul utilizării, purtătorul poate să nu funcționeze corect sau chiar să defecteze. Prin urmare, acestea trebuie conectate direct la priză.

O altă întrebare frecventă este dacă poate fi încărcat. telefon printr-un cablu prelungitor. Pentru aceasta, este mai bine să folosiți dispozitive de protecție împotriva supratensiunii, care vor elimina factorul de supratensiune care poate deteriora bateria sau chiar microcircuitele din telefon.

Citește și:

Un motiv important pentru care nu ar trebui să utilizați un prelungitor este că este foarte periculos să lucrați cu acesta atunci când cablul, ștecherul sau capacul sunt deteriorate, iar bornele slăbite sunt, de asemenea, periculoase. In plus, Este interzisă conectarea unui cablu prelungitor la altulcare poate provoca o suprasarcină imediată și un incendiu.

Am scris anterior despre ce este o stație de încărcare bună, în afară de EcoFlow și Bluetti.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web yoyocafe.ro, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
yOyO Cafe