Site icon yOyO Cafe

Cum să speli prosoapele pentru a le face moi: un expert dezvăluie ingredientul magic

În timp, prosoapele își pot pierde moliciunea și devin foarte zgârieturi la atingere.

Cum să speli prosoapele pentru a le face moi / foto ua.depositphotos.com

Puteți obține prosoapele moi și pufoase din nou adăugând un ingredient natural la mașina de spălat. Express scrie despre asta.

De remarcat că, în timp, prosoapele își pot pierde moliciunea și devin foarte zgârieturi la atingere, dar există o modalitate ușoară de a le reface „în mod natural”.

Liz Eichholtz, expert la Weezie Towels, a spus că prosoapele își pierd adesea moliciunea din cauza acumulării de reziduuri pe țesătură, ceea ce se întâmplă adesea atunci când oamenii folosesc prea mult balsam de rufe în timpul spălării:

„Sunt deosebit de predispuși la acumularea de reziduuri de săpun și balsam, care nu sunt spălate în timpul spălării. Acest lucru se poate acumula în timp, rezultând o absorbție redusă și o textură aspră, zgârietoare.”

Citește și:

Potrivit unui expert, cel mai bun mod de a revigora și de a înmuia prosoapele nu este să folosești un detergent comercial, ci să folosești oțet alb simplu, pe care probabil îl ai deja în dulapul din bucătărie.

„S-ar putea să observați că recomandăm adesea oțetul atunci când vine vorba de îngrijirea prosoapelor. Versatil și accesibil, este un adevărat schimbător pentru multe teme pentru acasă”, spune expertul.

El explică că oțetul alb conține un acid care poate descompune reziduurile de săpun blocate în țesătura prosoapei, astfel încât să poată absorbi din nou apa în mod corespunzător. Aceasta clătește complet oțetul din mașina de spălat și nu lasă reziduuri, făcându-l o modalitate rapidă și ușoară de a vă reîmprospăta prosoapele.

Citește și:

„Folosirea oțetului ca parte a rutinei de îngrijire a prosoapelor este incredibil de eficientă, dar este și ecologic, non-toxic și rentabil. Funcționează ca o alternativă naturală la balsamurile comerciale pentru țesături, care conțin adesea substanțe chimice care vă pot dăuna prosoapele și mediul”, spune Liz, oferind câteva sfaturi practice:

Odată ce v-ați restaurat prosoapele, este important să vă asigurați că nu utilizați prea mult detergent și balsam de rufe pe viitor pentru a evita deteriorarea din nou a prosoapelor.

Citește și:

Alte sfaturi utile pentru viața de zi cu zi

a raportat anterior ce s-ar întâmpla dacă nu ați folosi balsam de rufe. Balsamătorul de rufe, în special, este considerat de mulți oameni principalul „ingredient” al rufelor.

Balsamătorul de rufe are, de asemenea, un efect semnificativ asupra țesăturii, deoarece o poate elimina proprietățile sale naturale, cum ar fi respirabilitatea sau umezeala.

În plus, balsamul de rufe poate fi potențial dăunător pentru îmbrăcăminte în timp, deoarece reziduurile pot reduce absorbția țesăturii și pot favoriza descompunerea fibrelor.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web JazykovaKompetence.cz, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Exit mobile version