Site icon yOyO Cafe

Când să aprind farurile de ceață pentru a nu primi o amendă: explicația unui avocat

În ce cazuri este permisă utilizarea farurilor de ceață și este posibil să se circule cu faruri de ceață fără ceață – am întrebat un expert.

Când să aprinzi farurile de ceață / pexels.com

Șoferii întreabă uneori: „Când este posibil să se aprindă farurile de ceață și când nu este posibil?” Pot fi folosite în locul farurilor de mișcare sau numai în ceață? Am apelat la un avocat cu această întrebare și ne-a spus asta.

Când să aprindă farurile de ceață și când este interzis – ce spune expertul

Potrivit avocatului Vadim Levitsky, ar trebui să vă amintiți că există faruri de ceață și o lumină de ceață spate (uneori două, roșie). În primul rând, să fim clari: este posibil să aprinzi farurile de ceață pe timp de noapte sau să le folosești în oraș în absența ceții?

Farurile de ceață pot fi folosite nu numai în ceață, ci și atunci când vizibilitatea pe drum este insuficientă – de exemplu, noaptea sau într-un tunel,

– spune avocatul.

Potrivit acestuia, puteți aprinde farurile de ceață:

Noaptea sau seara, când afară este întuneric, precum și pe tronsoane neluminate de drum, este necesară „aprinderea” farurilor de ceață exclusiv cu faza scurtă/lungă.

Dacă doar farurile de ceață sunt aprinse, dar faza scurtă/ lungă nu, atunci aceasta este deja o infracțiune. Nu pentru că folosești farurile de ceață, ci pentru că nu aprinzi faza scurtă/lungă când ar trebui.

– explică expertul.

Șoferul poate aprinde lampa de ceață spate în orice moment al zilei, dar numai atunci când vizibilitatea pe șosea este slabă.

Citește și:

Trebuie să vă amintiți regulile când trebuie să aprindeți farurile de ceață sau stopurile:

Atât luminile de ceață, cât și luminile spate pot fi utilizate împreună cu faza scurtă sau faza lungă, după cum este necesar, în funcție de situațiile de conducere descrise mai sus. Nu puteți folosi farurile de ceață sau stopurile ca alternativă la faza scurtă și lungă, mai ales dacă iluminarea acestora este impusă de reglementările rutiere. De asemenea, nu are rost să ai „faruri de ceață” sau o lanternă dacă poți vedea drumul clar.

Înainte de a utiliza farurile de ceață, este important să rețineți că farurile dvs. de ceață nu ar trebui să orbiți pe alți șoferi sau pietoni. Pentru utilizarea necorespunzătoare a dispozitivelor de iluminat extern, răspunderea este stabilită în articolul 122 din Codul de infracțiuni administrative al Ucrainei – poate fi amendat în valoare de 25 de venituri minime neimpozabile ale cetățenilor (425 UAH).

Mai devreme v-am spus cum să vă lustruiți singur farurile folosind lămâie și sifon.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web JazykovaKompetence.cz, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Exit mobile version