Site icon yOyO Cafe

Acest lemn de foc este mai bun decât alții pentru ardere: când și cum să se recolteze

Este important să știți cum să depozitați lemnul de foc pentru iarnă, astfel încât să fie potrivit pentru o perioadă lungă de timp.

Sfaturi despre care lemn de foc este cel mai bun pentru încălzire / foto ua.depositphotos.com

Iarna este abia după colț și mulți se gândesc cum își vor încălzi casele când va veni vremea rece. Multe gospodării folosesc pentru încălzire cazane și sobe cu combustibil solid. În acest articol, vă vom spune cum să pregătiți lemne de foc pentru iarnă.

Când este cel mai bun moment pentru a pregăti lemne de foc pentru iarnă – trebuie să țineți cont

Procesul de colectare a lemnului de foc este foarte lung și dificil. Este foarte important să faceți acest lucru în avans: de la un sezon la altul.. Pentru o ardere mai bună a lemnului, pregătirea acestuia trebuie să înceapă într-un anumit moment al sezonului și apoi să asigure o depozitare corespunzătoare.

Este recomandat să începeți pregătirea lemnului de foc pentru iarnă la mijlocul toamnei sau când iarna a sosit deja. Faptul este că mai aproape de debutul vremii reci, ca urmare a încetinirii mișcării sevei copacilor, se usucă mult mai repede. În plus, lemnul care este înghețat iarna este mai ușor de despicat.

Este important de luat în considerare că lemnul de foc recoltat iarna se va usca rapid în cursul verii următoare și poate fi folosit în următorul sezon rece.

Cum să depozitați lemnul de foc pentru iarnă – un punct important

Se știe că lemnul bine uscat arde bine și produce multă căldură. Prin urmare, cel mai bine este să le depozitați într-o grămadă de lemne pregătită. Opțiunea ideală este o cameră bine ventilată, dar și strada va funcționa. Să acoperim principalele puncte privind stocarea:

Răspunsul la întrebarea care lemn de foc dă mai multă căldură depinde în mare măsură de cât timp a fost depozitat corespunzător.

Ce tip de lemn de foc este cel mai bun pentru un cazan și sobă – nu vă înșelați

Se știe că diferitele tipuri de lemn diferă prin proprietăți: de la cantitatea de căldură generată în timpul arderii până la cantitatea de funingine lăsată în urmă și nivelul de fum emis. Prin urmare, este important să luați în considerare ce lemn de foc este cel mai bun pentru încălzirea unei sobe sau cazan. Alegerea depinde direct de tipul de lemn.

Este important să știți care dintre ele lemnul este mai bun pentru sobepentru a evita necazurile. Speciile de lemn tare sunt potrivite pentru aceasta – stejar, carpen, frasin, fag. De asemenea, potrivit lemn de foc din pomi fructiferi sau conifere sau salcâm. Foarte Nu este recomandat să încălziți teiul în sobă datorită cantității mari de rășină, care poluează foarte mult aerul și înfundă coșul de fum. Nici zada nu este potrivităemitând cantități mari de CO (monoxid de carbon periculos). Lemnele de foc din cireș sau merișor fumează puternic cu o cantitate minimă de căldură.

Citește și:

Pentru a spune care lemn de foc este cel mai bun pentru cazan, trebuie să vă uitați mai întâi la proprietățile acestuia. Alegerea ideala – specii de foioase precum stejarul, frasinul sau arinul datorită timpului lung de ardere. Nu este o alegere rea – mesteacăncare are o bună disipare a căldurii. Coniferele nu sunt recomandate datorită cantităţii mari de funingine produsă în coşuri.

Este de remarcat faptul că acum există combustibil pentru cazane tratat special din deșeuri sub formă de așchii, așchii de lemn sau peleți. Avantajul lor este că ard practic fără fum și au o disipare decentă a căldurii.

Anterior, am scris despre cum să încălzim corect cu lemn brut, am vorbit despre un hack de viață utilă.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web JazykovaKompetence.cz, care se concentrează pe inspirație și sfaturi practice pentru dezvoltarea dumneavoastră personală și profesională. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să atingeți noi culmi în cariera dumneavoastră.

Exit mobile version