Site icon yOyO Cafe

Varza și legumele cu frunze pot reduce eficacitatea unor medicamente: beneficiul este atunci zero

Când luați anumite medicamente, ar trebui să evitați alimentele care le pot reduce eficacitatea. În caz contrar, este posibil ca tratamentul să nu aibă efectul dorit și simptomele neplăcute ale bolii de bază se pot agrava.

Interacțiuni între alimente și medicamente

Dieteticianul Joan Salge Blake pentru revista LiveScience a atras atenția asupra alimentelor care nu sunt potrivite în combinație cu anticoagulante.

Anticoagulante și vitamina K

Anticoagulantele sunt medicamente care subțiază sângele și previn formarea cheagurilor de sânge, reducând astfel riscul de tromboză și alte complicații cardiovasculare. Atunci când le luați, este important să evitați alimentele bogate în vitamina K, deoarece această vitamină le poate neutraliza efectul.

Alimente bogate în vitamina K

Alimentele pe care persoanele care iau anticoagulante ar trebui să le evite sau să le limiteze includ:

Vitamina K joacă un rol cheie în procesul de coagulare a sângelui și, prin urmare, aportul său ridicat poate reduce eficacitatea tratamentului anticoagulant.

Opțiuni și recomandări

Acest lucru nu înseamnă că trebuie să interziceți întotdeauna preparatele cu legume cu frunze. În unele cazuri, medicul curant poate stabili o cantitate „sigură” din aceste alimente. În doze mici, capacitatea de a reduce eficacitatea medicamentelor poate să nu se manifeste semnificativ.

Este important să vă consultați alimentația cu un medic sau nutriționist pentru a asigura eficacitatea maximă a tratamentului și în același timp o dietă echilibrată.

O altă combinație periculoasă de medicamente și alimente

Pe lângă vitamina K, există și alte combinații periculoase de medicamente și alimente sau băuturi:

Concluzie

Când luați medicamente, este important să fiți conștienți de posibilele interacțiuni cu alimentele. Consultarea cu un medic sau farmacist poate ajuta la prevenirea reducerii eficacității tratamentului și a potențialelor complicații. Planificându-ți cu atenție dieta și respectând recomandările experților, vei asigura cel mai eficient tratament.


Acest articol a fost pregătit de editorii site-ului web yoyocafe.ro, care oferă informații utile pentru un stil de viață sănătos și alimentație.

Exit mobile version