Experții vă sfătuiesc ce cafea să comandați dacă vă pasă de sănătatea dumneavoastră

Ziua Internațională a Cafelei este sărbătorită în întreaga lume la 1 octombrie. Cu această ocazie, oamenii de știință au împărtășit sfaturi despre ce băutură de cafea ar trebui să o preferi într-o cafenea dacă îți pasă de sănătatea ta.

Cafea caldă sau rece: care este mai bună pentru tine?

Chiar și cu sosirea toamnei, băuturile răcoritoare de cafea, cum ar fi latte-ul cu gheață, bumble with suc sau espresso tonic rămân oferite în cafenele. În același timp, băuturile calde precum americano, cappuccino sau cafeaua filtrată creează o atmosferă confortabilă. Alegerea dintre ele poate fi dificilă.

Cardiologul Majid Basit afirmă că cafeaua fierbinte este mai bogată în antioxidanți. O concluzie similară a fost publicată în jurnal Rapoarte științifice. Substanțele active din băutura fierbinte reduc eficient nivelul de stres. Chiar și cu metoda fierbinte de preparare, în băutură rămâne mai multă cofeină.

Cofeina: prieten și dușman

Cofeina îți oferă energie, dar poate provoca, de asemenea, stomac deranjat și creșterea ritmului cardiac. În cafelele reci „rapide” (de obicei băuturi dulci, cum ar fi latte-ul cu gheață) veți găsi adesea lapte și smântână pentru a compensa doza crescută de cofeină și magneziu pentru normalizarea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, conținutul de zahăr din astfel de băuturi este mai mare, după cum a amintit medicul într-un interviu pentru Daily Mail.

Cold Brew: O alternativă cu aciditate scăzută

Situația este diferită cu cafeaua rece. Proprietățile sale nu sunt foarte diferite de cele ale unei băuturi fierbinți, dar are cel puțin un avantaj evident: aciditatea preparatului rece este mai scăzută, deci este mai potrivită pentru sistemul digestiv.

Concluzie: alegerea este a ta

În general, alegerea cafelei ar trebui să se bazeze pe preferințele personale. Desigur, variantele standard fără aditivi — espresso, americano și alte cafele „clasice” — vor fi mai sănătoase, dar nu ar trebui să exagerați nici măcar cu ele.


Acest articol a fost pregătit de editorii site-ului web yoyocafe.ro, care încearcă să ofere informații utile pentru un stil de viață sănătos și alimentație.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
yOyO Cafe