Site icon yOyO Cafe

Trei bauturi racoritoare care te vor incalzi in toamna rece

Toamna este anotimpul în care temperaturile scad și căutăm modalități de a ne încălzi. Pe lângă haine calde, putem folosi și băuturi calde, care nu numai că încălzesc corpul, ci și mulțumesc papilele gustative. Vă aducem trei rețete de băuturi fără alcool pe care le puteți pregăti cu ușurință acasă și care vor face zilele uscate de toamnă mai plăcute.

1. Băutură de miere fiartă (Sbiten)

Bătut este o băutură tradițională rusească care a fost băută de mult în anotimpurile reci. Baza sa este mierea și condimentele aromatice, care conferă băuturii un gust și o aromă caracteristice.

Ingrediente:

Procedură:

  1. Turnați 1 litru de apă fierbinte în oală.
  2. Adăugați miere și zahăr. Se amestecă bine pentru a dizolva îndulcitorii.
  3. Adăugați condimentele la alegere la amestec. Vă recomandăm un praf de cardamom, o scorțișoară întreagă și câteva cuișoare.
  4. Aduceți amestecul la fierbere, apoi fierbeți timp de 10-15 minute pentru a permite aromelor să se topească.
  5. După gătit, strecoară băutura printr-o sită fină pentru a îndepărta condimentele.
  6. Sbiten se servește fierbinte în căni sau pahare.

Sfat:

Puteți adăuga o felie de lămâie sau portocală pentru a spori gustul. Băutura este ideală pentru încălzire după o plimbare pe vreme rece.

2. Ștrudel lichid

Ștrudel lichid este o băutură caldă delicioasă pe bază de suc de mere care seamănă cu gustul unui desert popular cu mere. Prepararea lui este rapidă și ușoară.

Ingrediente:

Procedură:

  1. Turnați sucul de mere în cratiță și adăugați siropul de scorțișoară.
  2. Stoarceți sucul unei lămâi sau lămâie și adăugați-l la amestec.
  3. Încinge băutura la foc mediu, dar nu o lăsa să fiarbă.
  4. Între timp, feliați mărul subțire.
  5. Odată ce băutura este fierbinte, adăugați feliile de mere în oală și amestecați ușor.
  6. Scoateți oala de pe foc și lăsați băutura să se odihnească timp de 5 minute pentru a permite aromelor să se topească.
  7. Când serviți, stropiți fiecare ceașcă cu un praf de scorțișoară măcinată.

Sfat:

De asemenea, puteți adăuga stafide sau bucăți de fructe uscate pentru a îmbogăți gustul. Ștrudelul lichid este grozav pentru serile de toamnă petrecute cu familia sau prietenii.

3. Ciocolata calda

Ciocolată fierbinte este o bautura clasica care nu numai ca te va incalzi, dar iti va imbunatati starea de spirit in zilele reci. Este fabricat din ciocolată și lapte de înaltă calitate, ceea ce garantează un gust bogat și cremos.

Ingrediente (pentru 2 portii):

Procedură:

  1. Rupeți ciocolata în bucăți mici și puneți-o într-un bol termorezistent.
  2. Pune vasul peste o oală cu apă ușor clocotită (creează o baie de apă) și topește încet ciocolata. Se adauga 1-2 linguri de apa si se amesteca pana se omogenizeaza.
  3. Într-o cratiță separată, încălziți laptele chiar sub punctul de fierbere.
  4. Se toarnă treptat laptele fierbinte în ciocolata topită, amestecând continuu pentru ca ingredientele să fie bine combinate.
  5. Odată ce băutura este omogenă și suficient de fierbinte, turnați-o în ceștile pregătite.
  6. După gust, puteți decora cu frișcă și stropiți cu cacao sau ciocolată rasă.

Sfat:

Pentru a schimba gustul, puteți adăuga un praf de scorțișoară, extract de vanilie sau câteva picături de sirop de mentă. Ciocolata caldă este ideală pentru relaxare cu o carte sau pentru vizionarea unui film preferat.

Concluzie

Prepararea acestor băuturi calde fără alcool este simplă și oricine o poate face. Bucurați-vă de atmosfera de toamnă cu aceste rețete delicioase care vă vor încălzi și vă vor încânta. Experimentează cu ingredientele și găsește varianta ta preferată.

Acest articol a fost pregătit pentru dvs. de editorii site-ului web yoyocafe.ro, axat pe îmbunătățirea abilităților lingvistice și oferind sfaturi utile pentru viața de zi cu zi. Sperăm că rețetele noastre vă vor aduce bucurie și vor face zilele reci de toamnă mai plăcute.

Exit mobile version